Danska grenen av Nordiska motståndsrörelsens ledare lämnar

Under fredagen släpptes informationen att ledaren för den danska grenen av Nordiska motståndsrörelsen lämnar organisationen och ämnar att helt lämna den nationella rörelsen[1]. I ett mail till danska Redox skriver han:

“Jag skriver till er, då jag har ett förslag som kan gagna oss båda. I ljuset av de senaste händelserna så kan jag inte längre lägga mitt namn bakom den Nordiska motståndsrörelsen. Därför önskar jag att ni tar bort mitt namn i era artiklar och i utbyte så erbjuder jag min fulla tillbakadragelse. Med detta kommer internt kaos och svek samtidigt som nästesledarens har blivit anhållen. Jag kommer 100% hålla mig borta från den nationella scenen för evigt. Artiklarna är gamla och obetydliga. Jag tar själv bort mitt namn från alla andra ställen privat och i organisationen.”

Samtidigt börja hans namn tas bort från flera artiklar på danska grenens hemsida.

Hur detta kommer påverka den danska grenen av Nordiska motståndsrörelsens framtid är ännu oklart. Vi kommer fortsätta följa utvecklingen och rapportera om hur det kommer påverka både den danska och den svenska grenen.

[1]: https://redox.dk/nyheder/dansk-nmr-leder-traekker-sig-tilbyder-at-kaste-organisationen-ud-i-intern-kaos-og-svaekkelse/